Kad baka Jela spremi: Najsočniji kolač sa jabukama i šljivama koji se topi u ustima (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

13. 07. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam još jedan sjajan recept kom ćete se iznova vraćati.


Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 100 gr šećera
  • čaša griza
  • 2 kašike brašna
  • 1 čaša jogurta
  • 50 ml ulja maslinovog
  • 1 prašak za pecivo
  • čaša mlevenih oraha
  • 1/2 čaše seckanih oraha
  • malo cimeta
  • 3 kašike džema od kajsija (može i drugi)

Voće:

  • 2 manje jabuke na kockice
  • 3-4 šljive krupnije na kockice

Priprema:

  1. Umutiti jaja, pa dodati prosejan griz, brašno i prašak za pecivo, ubaciti džem, jogurt, ulje, orahe mlevene i seckane, malo cimeta, jabuke i šljive i sve izjednačiti.
  2. Sipati u pleh 22cm i izravnati . Peći na 200 stepeni 45 min.
  3. Posuti šećerom u prahu. Seći ohlađen.

Pročitajte još: Mediteranska pasta - Letnji RECEPT koji ćete obožavati: Fuzili s tikvicama i pistaćima

Bonus video:

 

 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBKU