Oglas
· · Komentari: 0
POZNATI KUVAJU

Recept za pasulj BRANKA KOCKICE: Meso koje se retko koristi kao dodatak (RECEPT)

Ukusan pasulj po receptu legendarnog Kockice

1657626223_branko-kockica-2.jpg
Foto: reprint TV Novosti, M. Andjela
Oglas

Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, pored toga što je heroj detinjstva mnogim generacijama, važi i za osobu koja se odlično snalazi u kuhinji. 

Pročitajte još: Glazirane krofnice sa cimetom i smeđim šećerom - Recept za prave sladokusce (VIDEO)

Pripremao je razna jela, a među omiljenim receptima mu je pasulj sa konjskim mesom za koji vam predstavljamo recept.

Sastojci:

1/2 kg pasulja tetovca
4 glavice crnog luka
kašika masti
dve kasike brašna
malo aleve paprike
so
1 jaje
300 gr mlevenog konjskog mesa
malo starog hleba
biber
so

Foto: Reprint Novosti arhiva

Priprema: 

Skuvati pasulj tako što ćemo prvu vodu baciti i naliti drugom. Zatim dodati sitno iseckan luk i kuvati ga u pasulju dok se potpuno ne raskuva. 

Pasulj pržiti na sledeći način:

U šerpu staviti veću kašiku masti i kada se ugreje dodati kašiku brašna. Kada zaprška postane rumena, dodati na vrh noža aleve paprike, sve to dobro promešati i sipati pasulj. Posoliti na kraju.

Od konjskog mlevenog mesa napraviti na uobičajeni način faširane šnicle (sa jajetom i omekšanom koricom hleba, biberom) i služiti kao dodatak pasulju

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas