Punjena paprika sa prženom dimljenom slaninom: Isprobajte novi ukus prema BAKINOM receptu

Jelena Blažić

14. 07. 2022. 000000 08:40

Foto: Youtube printscreen

Iz bakine kuhuinje ovoga jutra stiže nam recept za punjenu papriku, ali na potpuno drugačiji način od onoga što smo navikli. Potrebno je da ovom tradicionalnom jelu, dodate jedan sastojak, koji će mu dati potpuno drugačiji ukus.

Pročitajte još: Vrlo kreativan način da spremite JAJE NA OKO za svoje najmlađe članove porodice (VIDEO)

Potrebno je:

Paprike babure
600 gr mlevenog mesa
150 gr suve slanine (najbolja domaća dimljena)
1 glavica crnog luka
2-4 čena belog luka
1 veći paradajz sveži na kockice + 1 za zatvaranje
50 gr. opranog pirinča obarenog
2 jaje
crvena mlevena paprika
ml. biber
soli ..ulje
1 kašika brašna
200 ml.  kuvanog paradajza

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk i beli luk  Dodati seckan beli luk . Ubaciti mleveno meso pa dinstati da ispari tečnost. Dodati obaren pirinač mlevenu papriku. posoliti i pobiberiti. ubaciti jaja sve izjednačiti.  Puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza.  Redjati u plepodmazan pleh. U 200 ml vode dodati paradajz i kašiku brašna i sipati u pleh sda paprikom.  Pouljiti i peći sat vremena na 220 stepeni C oko 50 min. Pokriti folijom pred kraj otkriti da porumene.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU