Idealno uz VINO: Hrskavi brusketi sa blago pečenim paradajzom i BURATA SIROM (RECEPT/VIDEO)

Kristina Malešević

16. 07. 2022. 000000 19:00

Foto: InstagramScreenShot/_lacebakes_

Hrskavi tost sa hladnom buratom i blago, toplim pečenim paradajzom je dobar izbor i za doručak, ali za večeru je pravi užitak. Dodajte to sveže ulje od belog luka i malo bosiljka i ne zaboravite da se odlično uklapa sa čašom belog vina.

Pročitajte još: Svi znamo šta znači kada vas SVRBI LEVI DLAN, ali da li znate šta znači kada zasvrbe drugi delovi tela

Sastojci:

  • 1 velika kriška hrskavog hleba od kiselog testa
  • 10 čeri paradajza
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike pesta od bosiljka
  • 75 grama burata sira
  • ljuskasta morska so
  • sveži crni biber
  • svež bosiljak za ukrašavanje

Priprema:

 
 
 
 

Prikaži ovu objavu u aplikaciji Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objava koju deli Lacey (@_lacebakes_)

Ispecite čeri paradajz. Stavite paradajz u malu posudu za pečenje sa 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, 2 zgnječena čena belog luka i malo morske soli i bibera. Pecite na 165 stepeni oko 15 minuta. Ostavite na stranu.

Pročitajte još: Svete biljke koje će vas štititi ukoliko ih budete gajili u svom dvorištu: Ove 4 biljke će vam pomoći, a mogu imati i lekovito dejtvo (FOTO)

Pecite hleb na roštilju. Lagano premažite krišku hleba ekstra devičanskim maslinovim uljem i pecite na srednje jakoj vatri u livenom gvožđu ili nelepljivom tiganju dok se ne ispeče po vašem ukusu.

Tost namažite pestom, burata sirom i pečenim paradajzom. Koristite malo ulja za pečenje sa belim lukom da ga pokapate po vrhu i završite sa ljuskavom morskom solju, svežim mlevenim biberom i svežim listovima bosiljka.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU