Pita bez kora po baka Jelinom receptu: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus nenadmašan (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

17. 07. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam još jedan provereno dobar recept za pitu bez kora.


Potrebno je:

  • 200 gr mlevenog mesa
  • 1 veći krompir rendan
  • 1 jaje
  • beli luk u granulama, mleveni biber
  • 1/2 kašičice mlevene crvene paprike
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica suvog začina ili samo soli
  • 1 kašičica origana
  • seckan peršunov list

Za preliv je potrebno:

  • 3 jaja
  • 1 puna kašika kisele pavlake
  • 1 kašika mladog sira
  • 100 gr rendanog kačkavalja
  • malo belog luka

Priprema:

  1. U mleveno meso dodati krompir, jaje, beli luk  biber, soja sosa, dodati soli ili suvi začin,origano i peršunov list seckan.
  2. Sve dobro izjednačiti. Na dno tepsije, moja je 22 cm u prečniku rasporediti 2 kašike rendanog kačkavalja pa meso odozgo raširiti po dnu. Umutiti jaja, dodati pavlaku sir, kačkavalj, i beli luk.
  3. Sve umutiti i preliti. Odozgo može još malo kačkavalja.Peče se na na 200 stepeni 30 minuta. Ostaviti da se lepo prohladi pa seći....

Pročitajte još: Idealno uz VINO: Hrskavi brusketi sa blago pečenim paradajzom i BURATA SIROM (RECEPT/VIDEO)

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU