Koje ULJE najbolje odgovara VAŠEM TIPU KOSE: Evo kako da odaberete odgovarajući preparat za najbujnije vlasi

Jelena Knežević

19. 07. 2022. 000000 16:30

Foto: Pexels

Svaka žena ima drugačiju kosu - nekima je suva, drugima masna, farbana ili oštećena. Takođe, nije svejedno da li vam fali volumen, sjaj ili želite da "ukrotite" neposlušne vlasi.

Ako vam je kosa suva savetuje se da odaberete arganovo, kokosovo ili jojobino ulje.

Ukoliko vam je kosa oštećena usled čestog feniranja, peglanja ili farbanja, potrebna su vam ulja koja će pomoći da se revitalizuju vlasi. Ulje jojobe ima regenerativno i hidratantno dejstvo, dok ricinusovo ulje hrani i štiti kosu, vraćajući joj izgubljen sjaj. Pored toga, ricinusovo ulje podstiče rast kose.

Pročitajte još: Pet načina kako da ublažite opekotine od sunca: Zadržite boju bez ljuštenja i fleka

Kokosovo ulje bogato je zasićenim masnim kiselinama koje dubinski hrane kosu, vraćajući joj gipkost i sjaj. Ako imate uvijenu kosu koja se često mrsi, kokosovo ulje odlično je za raščešljavanje.

I masnu kosu treba negovati i hraniti uljima koja joj najviše odgovaraju. Pre šamponiranja, možete naneti ulje jojobe koje je hidratantno i regenerativno ili ulje crnog kima koje možete dodati u šampon.

Pomenuta ulja mogu se koristiti tako što ćete ih pomešati sa šamponom, naneti kao masku i ostaviti da deluje ili naneti na krajeve.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU