KRMENADLE A LA RADOŠ: Sprema ih na poseban način (RECEPT)

Magazin Praksa

18. 09. 2022. 000000 12:00

Foto:reprint TV Novosti

Radoš Bajić iza sebe ima blistavu karijeru sa više od 100 glavnih i velikih uloga na filmu i televiziji.

Dobitnik je svih najznačajnijih profesionalnih i društvenih priznanja. Pored velikog broja uloga i autorskih projekata, publika najviše voli njegovu seriju "Selo gori, a baba se češlja".

Gotovo pola veka je u ljubavi sa suprugom Milenom, a najponosniji je na svoju decu, ćerku Jelenu i sina Nedeljka, i svoje četvoro unučadi: Sofiju, Lenku, Aleksandra i Filipa.

Foto:V.Danilov

Glumac voli i da kuva, te su "TV Novosti" 1991. godine pisale o receptu za pripremanje svinjskih krmenadli kome je on nadenuo posebno ime: "Kremenadle a la Radoš".

Za ovaj recept potrebno je:

 1kg krmenadli
   malo krompira
   šargarepa
   crni luk
   karfiol
   Kupus
   brašno
   2 jaja
   so i biber
   sirće
   ostalo povrće

Pročitajte još: Teleća čorba kao iz restorana: Ukus će vas oduševiti, a priprema je veoma jednostavna (RECEPT)

Foto:reprint TV Novosti

Krmenadle spremate na ovaj način:

Očistite krmenadle od masnoće i poređajte ih na dno posude. Dinstajte ih u vodi sa solju i biberom. Kada krmenadle omekšaju, dodajte sečeno povrće na komade i dolijte još vode.

Dodajte sirće i dinstajte još malo. Kada se krompir skuva, umutite dva jaja sa malo brašna. Prelijte krmenadle jajima i stavite u rernu da se zapeku.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU