Recept za čuveni TITOV KOLAČ: Napravite preukusnu poslasticu koju je drug Tito najviše voleo

Isidora Čolaković

23. 07. 2022. 000000 11:20

Foto: Arhiva Novosti, Printscreen/ YouTube - Bokina kuhinja

Poznato je da je nekadašnji predsednik Jugoslavije bio veliki gurman, pa s toga ni ne čudi što mu je ovaj kolač bio melem za dušu. Naziva se još i Titova torta, način pripreme je veoma jednostavan.

Potrebni sastojci i način pripreme: 

4 jaja; 200 gr šećera; 1 vanilin šećer; 100 gr mlevenih oraha ili lešnika; 5 supenih kašika skuvane crne kafe - hladne; 5 kašika punih brašna; 1 prašak za pecivo; 3 kašike ulja.

Odvojite belance od žumanca. Umutite belance. U žumance dodajte šećer pa umutite. Žumancima dodajte ulje. Dodajte kuvanu, hladnu kafu. Izmeašajte brašno, pašak za pecivo i orahe pa sve umutite zajedno sa jajima. Na kraju smesi dodajte i belance.

Pročitajte još: Ishrana i mentalno zdravlje: Ako ste pod stresom izbegavajte ovu hranu

Umućen biskiv peći na 180 stepeni oko 30 minuta.

Potrebno za prvi fil: 400 ml mleka; 5 punih kašika brašna; 2 žumanca;(U mleko dodajte žumance i brašno pa umutiti mikserom. Zatim stavite na ringlu da blago provri kako bi se napravio puding.)

Potrebno za drugi fil: 200gr margarina; 10 kašika šećera; 1 vanilin šećer; 100 gr otopljene čokolade; 3 kašike oraha. (Čokoladu rastopiti pa dodati margarin. Zatim šećer, vanilin šećer i orahe, pa sve umutiti zajedno). Sjedinite oba fila. Uživajte, prijatno!

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU