Punjeno pileće belo meso: Po bakinom mišljenju najlepši ručak (RECEPT/VIDEO)

Isidora Čolaković

23. 07. 2022. 000000 10:20

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje stiže recept za ukusan ručak po svačijem ukusu. Retko ko ne voli piletinu, posebno ako je ona punjena namirnicama koje svi vole. Isprobajte ovaj recept i videcete da ćete dobiti samo pohvale od svakoga ko bude probao ovo jelo.

Potrebni sastojci:


par pilećih grudi
50 gr suve slanine
50 gr kačkavalja
malo šunke ili kulena
3 kisela krastavčića 
3-4 ljute feferinke
začin za piletinu
biber, so, ulje

Pročitajte još: Prave se brzo, a ukus je savršen: Recept za pohovane punjene paprike (FOTO/VIDEO)


Način pripreme:


Pileće grudi iseći popreko malo dublje, posoliti i utrljati začin za piletinu pa naizmenično stavljati, kačkavalj, slaninu, kulen , krastavčiće i feferonke. Sipati malo vode.

Premazati uljem, pa zatim pokriti folijom.

Peći oko 30 minuta, otkriti i peći ukupno 50-60 minuta na 210 stepeni. Prijatno, uživajte!

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU