Omiljena letnja poslastica SVIH GENERACIJA: Napravite brze KNEDLE SA ŠLJIVAMA (RECEPT)

Kristina Malešević

23. 07. 2022. 000000 16:00

Foto: InstagramScreenShot/mijus.co

Donosimo vam predlog za pravu starinsku poslasticu, kojaje spremna za tili čas. Ako ste ljubitelj šljiva i dezerta sa šljivama, ovo je prava stvar za vas.

Sastojci:

Pročitajte još: Samo održavanje bazena košta kao MANJI STAN U BEOGRADU: Zavirite u dom fudbalera Nemanje Matića i njegove supruge (FOTO)

  • 1/2 litra vode
  • 20-25 šljiva
  • 2 jajeta
  • 250 grama griza
  • 100 mililitara ulja
  • 3-4 supene kašike oštrog brašna tip 500
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica prezle, malo butera i ulja za prženje
  •  kristal šećer i cimet za valjanje na kraju

Priprema:

Oko pola litra vode sipati u dublji sud zajedno sa 100 mililitara ulja i ostaviti da provri. U to dodati griz, prašak za pecivo i vanilu, skinuti sa vatre i brzo mutiti da se ne naprave grudvice. Dobiće se masa slična onoj za princes krofne.

Pročitajte još: Radost u domu Lidije Vukićević: NJen naslednik podelio važnu vest (FOTO)

Kada se masa ohladi, u to dodati 2 jajeta. Ako je mnogo lepljiva, dodati 3-4 kašike oštrog brašna. Praviti knedle svaku sa šljivom unutra i kuvati u posoljenoj, ključaloj vodi dok ne isplivaju na površinu.

Prezlu propržiti na malo ulja i butera.

Na kraju, knedle uvaljati u prezlu, kristal šećer i cimet. Služiti tople ili hladne, po ukusu.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU