Ovakav SLATKIŠ još niste probali! Sultanova SARMA SA VIŠNJAMA (RECEPT/VIDEO)

Kristina Malešević

26. 07. 2022. 000000 17:30

Foto: InstagramScreenShot/mirisi_iz_majine_kuhinje

Donosimo vam receot za kremasti kolač, koji se topi u ustima.

Pročitajte još: Svete biljke koje će vas štititi ukoliko ih budete gajili u svom dvorištu: Ove 4 biljke će vam pomoći, a mogu imati i lekovito dejtvo (FOTO)

Sastojci za podlogu i crni krem:

  • 200 grama mlevene plazme
  • 600 mililitara mleka + 200 mililitara
  • 6 kašika kokosa
  • 3 kašike kakao praha
  • 4 kašika gustina
  • 1 kašika brašna
  • 100 grama crne čokolade za kuvanje
  • 40 grama maslaca

Sastojci za crveni i beli krem:

  • 600 grama pavlake
  • 300 grama vode
  • 3 kašike kokosa
  • 1 puna kašika brašna
  • 1 puna kašika gustina
  • 200 mililitara slatke pavlake

Priprema:

 
 
 
 

Prikaži ovu objavu u aplikaciji Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objava koju deli Maja Gojić 👨‍👩‍👧‍👧 (@mirisi_iz_majine_kuhinje)

Plazmu stavite na pek papir na pleh. Zakuvajte 600 ml mleka. Dok ono ne počne kuvati sjedinite 200 mililitara mleka sa šećerom, kakaom, brašnom i gustinom. Dobro prommešajte da se ne naprave grudvice.

Kada mleko prokuva ubacite napravljenu smesu i kuvajte 3-4 minuta. Treba da vam bude ukuvano kao za puding. Potom u vruće dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i margarin i mešajte dok se ne istopi. Prelijete preko plazme. Ovo malo brze radite jer se smesa jako brzo zgusne. Ostavite prvo 15 minuta na sobnoj temperaturi pa preko noći u frižider.

Pročitajte još: Skupio preko MILION PRATILACA: Andrija Milošević pokorio mreže (VIDEO)

Slatku pavlaku sjedinite sa šećerom i vodom kuvajte 15 minuta. Nakon toga izmiksajte pavlaku i vratite na šporet. Dodajte gustin i brašno. Kuvajte dok se malo ne zgusne. Prelijete preko smeđeg krema i ostavite 3-4 sata da se ohladi u frizideru.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU