Evo kako PRAVILNO ZALEDITI MALINE: Sačuvajte sve korisne i hranljive materije

Jelena Knežević

31. 07. 2022. 000000 16:30

Foto: Pexels

Maline su mnogima omiljeno voće zbog neodoljivo slatko-kiselkastog ukusa. Od njih se prave džemovi, slatko i sokovi, a daju posebnu aromu i puniji ukus mnogim poslasticama.

Zamrzavanjem se čuvaju svi vitamini, a uz nekoliko jednostavnih koraka očuvaćete cele plodove i sve ono zdravo u njima.

Pročitajte još: Produžite HLEBU svežinu uz mali trik, a nije odlaganje u zamrzivač

Prvo što treba da uradite jeste da napravite selekciju - odvojte zdrave plodove bez oštećenja od onih koji su počeli da trule. Vodom ih operite, a potom ostavite da se osuše. Pažljivo poređajte maline na pleh koji može da stane u zamrzivač.

Ostavite ih u zamrzivaču 7-8 sati dok s epotpuno ne zalede. Nakon toga ih prebacite u čiste kese, koje ćete zatvoriti i iz njih izbaciti vazduh. Potom ih vratite u zamrzivač, vodeći računa da preko njih ne stavljate ništa teško.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU