Sočno, a MOĆNO: Napravite božanstvene KREMPITE sa borovnicama (RECEPT/VIDEO)

Kristina Malešević

03. 08. 2022. 000000 18:30

Foto: InstagramScreenShot/mirisi_iz_majine_kuhinje

Sveže borovnice obiluju vitaminima koji jačaju naš organizam i hidriraju ga svežim sokovima. Uz sve to, borovnice možete konzumirati u različitim oblicima, ali svakako da su kremasti kolači u kombinaciji sa ovim osvežavajućim voćem idealna kombinacija za letnje osveženje...

Pročitajte još: Hleb od tikvica: Neobičan recept za ukusan letnji obrok

Sastojci:

  • 1 lisnato testo (jedna kocka)
  • 3 pudinga od vanile
  • 750 mililitara mleka
  • 6 kašika eritrola (može obični šećer)
  • 125 grama maslaca
  • 200 mililitara slatke pavlake
  • 300 grama borovnica
  • 5 kašika agave
  • 4 kašike griza
  • 1 kafena šolja vode

Priprema:

 
 
 
 

Prikaži ovu objavu u aplikaciji Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objava koju deli Maja Gojić 👨‍👩‍👧‍👧 (@mirisi_iz_majine_kuhinje)

Prvo napravite beli krem. Zagrejete 500 mililitara mleka, a u 250 mililitara ostalog razmutite puding i šećer. Kada je mleko vruće sipajjte puding i mešajte dok se ne zgusne. Dobro mešajte da se ne naprave grudvice. Kada je skuvan puding dodajte maslac odmah i dobro promešajte. Ostavite da se skroz ohladi i onda pomešajte slatku pavlaku i umutite mikserom zajedno. Prvi sloj spreman.

Lisnato razvucite što tanje i isecite na dužinu kalupa. Ostatke lisnatog stavite pored tog isečenog. Te ostatke koristite za posipanje kako je prikazano na video snimku. Sve pecite na velikom plehu pola sata na 180 stepeni.

Pročitajte još: Tajna turskog RECEPTA za FAŠIRANE ŠNICLE: Ubedljivo najbolji način pripreme (VIDEO)

Borovnice stavite da kuvaju sa šećerom i vodom 5 minuta, dodajte griz i kuvajte dok se ne napravi malo gušća masa. Ako je potrebno ubacite još malo griza da se zgusne ili vode da malo razredi.

Na ispečenu koru mažete beli krem, onda borovnice pa opet beli krem i na kraju izmrvite lisnato testo preko. Ostavite da se dobro ohladi.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU