Uživajte u ukusnim SLANIM ZALOGAJIMA: Napravite domaća bavarska peciva (RECEPT)

Kristina Malešević

11. 08. 2022. 000000 17:40

Foto: InstagramScreenShot/moja_taverna

Bavarska peciva odličan su izbor za večenje grickalice, ali mogu poslužiti i kao ukusne kifle za sendviče za naredno jutro.

Pročitajte još: Delikates od TIKVICA I SLANINE: Specijalitet kom još niko nije odoleo (RECEPT/VIDEO)

Donosimo vam jednostavan recept koji ćete obožavati...

Sastojci:

  • 450 grama mekog brašna tip 400
  • 1 kesica suvog kvasca 
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 280 mililitara toplog mleka
  • 3-4 kašike maslinovog ulja.

Sastojci za kuvanje:

  • 3 litra vode,
  • 60 grama sode bikarbone
  • krupna morska so za posipanje

Priprema:

U 450 grama brašna napravite udubljenje, sipajte kvasac šećer i toplo mleko pa ostavite oko 10 minuta da se kvasac aktivira. Zatim dodajte so i ulje i zamesite tvrdo testo. Pokrijte ga folijom i krpom i ostavite da naraste.

Naraslo testo premesite pa ga podelite i napravite željene oblike. Pokrijte ih krpom i ostavite da narastu.

U dubljoj i većoj šerpi stavite vodu da se kuva. Kada provri sipajte sodu bikarbonu, prokuvajte 1 minut pa ubacite peciva da se prokuvaju do 1 minut. Spremite da vam budu blizu, spustite u vodu, kada spustite poslednji brojite do 30, i onda vadite po mogućstvu redom kojim ste stavljali. Izvadite ih rešetkastom kašikom na krpu da se ocede, pa prebacite na papir za pečenje, zasecite, pospite morskom solju i pecite ih na 220 stepeni oko 20 minuta, a svakako prilagodite pečenje svojoj rerni.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU