Baka Jelin recept za PILETINU SA PAVLAKOM: Tražićete porciju više (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

10. 08. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za jelo koje spaja najomiljenije ukuse svih generacija.


Potrebno je:

  • pileće grudi
  • so, biber
  • granule belog luka
  • suvi začin
  • 100 gr rendanog kačkavalja
  • nekoliko kašika susama
  • 3 jaja
  • 3 kašike brašna
  • 200 gr kisele pavlake
  • 1 kašika majoneza

Pročitajte još: Delikates od TIKVICA I SLANINE: Specijalitet kom još niko nije odoleo (RECEPT/VIDEO)

Priprema:
 

  1. Meso iseći na tanje parčiće. posoliti, dodati suvi začin, beli luk, biber i na kraju malo ulja. Sve promešati.
  2. Svaku šniclu provući kroz brašno i umućena jaja, pa dodati rendan kačkavalj sa susamom.
  3. Ređati u podmazan pleh. U posebnu činiju izmešati pavlaku i majonez pa time preliti meso.
  4. Peći na 220 stepeni oko 40-45 min.


Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU