Čokolada i karamel: Ovo je jedini kolač koji jede KEJT MIDLTON (RECEPT)

Jelena Blažić

13. 08. 2022. 000000 09:40

Foto: Profimedia Kate MIddelton/Pexels

Kejt Midlton, veoma vodi računa o svom izgledu, zbog toga i važi za jednu od najzgodnijih javnih ličnosti u svetu. Ipak, iako se po njoj ne bi reklo, vojvotkinja veoma voli slatkiše, pa je Daren Mekgrejdi, koji je pripremao jela pokojnoj Lejdi Di, često spremao hranu i za princa Vilijama i njegovu suprugu.

Pročitajte još: Recept za HLEB bez kvasca i brašna: Potrebna su samo dva sastojka (RECEPT/VIDEO)

Kako je otkrio, Kejt najviše voli kolač od čokolade i karamela, koji ćete sigurno i vi rado pripremiti. 

Sastojci:

150 gr svežih urmi (merite bez koštice)
1 kašičica sode bikarbone
60 gr putera
100 gr crne čokolade (u sitnim komadićima)
300 ml vode
1 jaje
220 gr brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo

Krem:

300 gr žutog šećera
180 gr putera
100 gr crne čokolade
šlag po želji

Priprema:

Prvo pomešajte sve sastojke za preliv i otopite ih na vrućoj ringli, mešajući neprekidno. Neka ključa na tihoj vatri pet minuta a onda odlijte oko šolju i po. Ostatak sačuvajte.
Sada umutite puter i šećer za kolač, tako da bude penasto, dodajte jaje i vanilin. Umešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte vodu sa urmama i sve dobro promešajte.

Hladni preliv sipajte u manji pleh koji može da stane u neki dublji. U preliv spuštajte kašikom mešavinu za kolač. Prekrijte pleh aluminijumskom folijom. U dublji pleh sipajte vodu i stavite oba u vruću rernu – neka se kolač polako peče u pari sat i po, na temperaturi od 150C stepeni.

Pročitajte još: Neodoljive kuglice od KEKSA, KOKOSA I KIKIRIKIJA: Bez pečenja, spremne za 10 minuta (RECEPT/VIDEO)

Pred kraj pečenja, ugrejte i ostatak preliva. Kolač se služi topao, a po želji možete dodati i šlag.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU