Najgori način za raskid: Ako treba da raskinete vezu, ovu rečenicu izbegavajte

Kristina LJubisavljević

20. 08. 2022. 000000 13:00

Foto: Pixabay

Negativni odnosi mogu da odvedu do problema koji uključuju depresiju, anksioznost, pa čak i povećane šanse za srčane probleme.

Važno je paziti na crvene zastavice u vezi koje mogu da signaliziraju da ste možda krenuli ka raskidu. Ipak mnogo je bolje raskinuti, nego ostajati u odnosu koji ne funkcioniše i gubiti vreme i razloge za sreću.

Pročitajte još: Pet rečenica koje izgovara zaljubljen muškarac: Signali koji otkrivaju da želi vezu sa vama

Ali, da li ste se pitali koji je najgori način za raskid sa partnerom?

Pet reči koje nikada ne želimo da čujemo: "Nisi ti, ja sam"

Prekid veze će uvek biti težak razgovor. Teško je izbeći neizbežne emocije koje dolaze sa "slomljenim srcem". Iako niko ne voli da se nađe u odnosu koji treba da bude prekinut, definitivno postoje rečenice koje sve mogu da učini gorim.

Da li zaista postoji pravi način da raskinete sa nekim?

Iako ne postoji savršen način da raskinete s nekim, definitivno postoji način da prekinete vezu s poštovanjem. Odugovlačenje veze kada ne osećate više ništa može da bude bolnije za obe strane na duge staze. Prema stručnjacima razgovor je najbolji tokom koga treba da govorite o svojim osećanjima.

Pročitajte još: Ove stvari uzmite u obzir: Prednosti i mane zajedničkog života pre braka

Budite iskreni, ali pokušajte da ne napadate direktno partnera uvredama. Takođe budite jasni sa svojim namerama: fraze poput „Samo nisam spreman/spremna trenutno“ i „Kad bi stvari bile drugačije“, daju im lažnu nadu da biste mogli ponovo da budete zajedno u budućnosti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU