· · Komentari: 0
bonton

Ponašanje koje ne treba zaboraviti: Sve odlike LJUBAZNIH LJUDI

"Nije teško biti fin" to je nešto što su nas učili od kad smo bili deca. Međutim, u danu se desi da i zaboravimo neka pravila bontona koja smo i te kako znali.

1610717821_Depositphotos_81826886_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Ovih 5 stvari bi trebalo da radite da biste bili ljubazni.

Poštujte tuđi lični prostor

U redu je da se rukujete pri pozdravljanju sa poznanicima ili ljudima koje prvi put upoznajete. To je i poželjno, osim, naravno, tokom pandemije.

Pročitajte još: Kačite li previše fotografija na društvene mreže? Evo šta to govori o vama

Grljenje, ljubljenje i druge dodire, međutim, ostavite samo za one za koje sigurno znate da im to ne smeta.

Ne postavljajte previše lična pitanja svom sagovorniku

Ne prekidajte svog sagovornika
Budite dobar slušalac i uzdržite se od suvišnih upadica kada drugi pričaju, posebno kada vam govore nešto važno. Zapamtite to što ste želeli da kažete i saopštite svom sagovorniku kada se njegova beseda završi.

Ako osoba s kojom razgovarate želi da vam se poveri i otkrije vam nešto o sebi što nije za svačije uši, saslušajte je i pokušajte da joj pomognete ako ima neki problem. U drugim slučajevima izbegavajte da postavljate previše lična pitanja ljudima koje ste tek nedavno upoznali, a budite oprezni i sa onima koje dugo znate.

Budite jednako ljubazni prema domaru kao prema direktoru

Lepi maniri nalažu da u komunikaciji sa ljudima iskažete jednako poštovanje prema osobama iz svih društvenih klasa. Jedino na ovaj način ćete biti stvarno ljubazna osoba.

Foto: Deposit

Pročitajte još: Da li znate šta vaša ĆERKA GLEDA na društvenim mrežama? Dobro se ZAMISLITE ako je počela da slabi

Ne budite previše glasni na javnim mestima ili u gostima kod drugih ljudi

Niko ne želi da sluša vaše razgovore telefonom u autobusu. Iz tog razloga se suzdržite od ove aktivnosti, osim ako ste dobili hitni poziv, i potrudite se da pričate tiše. Isto tako vodite računa da ne budete preglasni kada ste u gostima kod prijatelja ili rodbine, posebno ako svi sedite za stolom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.