Nikad sočnije krmenadle u SOSU OD SENFA I VORČESTER SOSA: Recept koji uspeva i početnicima (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

22. 08. 2022. 000000 12:00

Foto: Jutjub/printskrin/Kitchen Sanctuary

Za ovaj recept nije vam potrebno posebno kulinarsko umeće, a sos od senfa i vorčester sosa dopašće se i onim najizbirljivijim ukućanima. Da bi vam krmenadle bile sočne, vodite računa da ne preterate sa termičkom obradom. 

Sastojci:

  • 4 krmenadle
  • 240 ml pilećeg bujona
  • 1 kašika senfa
  • 120 ml pavlake za kuvanje
  • malo vorčester sosa
  • so, biber

Pročitajte još: Fina, mekana SAĆE POGAČA sa kačkavaljem po receptu iz bakine kuhinje (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

  1. Meso posoliti i pobiberiti. Sipati malo ulja u tiganj i zagrejati, pa dodati meso i pržiti oko 3 minuta sa svake strane.
  2. Prebaciti krmenadle u pleh i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko 5-6 minuta.
  3. Na šporetu smanjiti temperaturu i u tiganj sipati bujon.
  4. Ostaviti 3-4 minuta, povremeno mešajući. Zatim dodati senf, pavlaku za kuvanje i vorčester sos.
  5. Promešati i ostaviti da provri, pa lagano kuvati još pet minuta, dok se sos ne zgusne.
  6. Meso izvadite iz rerne i ostavite da odstoji na tanjiru oko 3-4 minuta. 
  7. Prelijte sos i pospite seckanim persšunom

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU