Rapsodija ukusa: Sjajna kombinacije projare u rolnici (RECEPT/VIDEO)

Jelena Blažić

17. 08. 2022. 000000 08:50

Foto: Youtube printscreen

Iz bakine kuhinje kuhinje ovoga jutra stiže recept za projaru koja će vas oduševiti.

Pročitajte još: Tradicionalni recept iz BAKINOG KUVARA: Napravite ukusni domaći KOMPOT od nektarina (RECEPT)

Potrebno je za 2 rolnice:

3 jaja
200 gr kukuruznog brašna
50 ml maslinovog ulja
200 gr sira
50 kr. kockice kačkavalja
3 kašike seckanih maslinki
5 tanjih gotovih kora
ulje za kore
50 ml kisele vode

Priprema:

U činiju izdrobiti na krupnije sir, dodati jaja, kockice kačkavalja, ulje, brašno sa praškom za pecivo izmešano. soli ako je sir neslan  i kiselu vodu. Fil podeliti na 2 dela. Raširiti gotovu koru na sto pa je premazati uljem.  Dodati drugu koru pa i nju premazati uljem malo. Na dno staviti nekoloiko kašika  nadeva i polovinom maslinki.

 Treću koru malo zgužvati pa staviti na gornji kraj pa i na nju nabacati nadeva. Urolovati. Rolnicu staviti u podmazan pleh .  Tako uraditi i sa drugom rolnico. Oštrim nožem poseći na tanje rolate, premazati po želji žumancetom i uljem. Peći na 200 stepeni C oko 50-60 minuta Prohladjenu seći Savršanstvo ukusa.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU