Najbolji način šminkanja koji će učiniti da izgledate manje umorno: U ovome je ključ

Kristina LJubisavljević

22. 08. 2022. 000000 10:20

Foto: Unspash

Usled brojnih obaveza ne stižemo da spavamo onoliko koliko je potrebno, a to se odmah odražava kako na unutrašnje stanje organizma, tako i na fizički izgled.

Ali nije izgubljena svaka nada, uz nekoliko saveta za pravilno korišćenje kozmetičkih proizvoda možete da nadomestite nekoliko sati sna, iako bi ovo trebalo što manje da se primenjuje i da se pronađe vreme za odmor.

- Umoran izgled je rezultat nedostatka sna, hidratacije ili samo života uopšte. Prava šminka, pravilno nanešena, može da pomogne da vaše lice dovedete u zdravo stanje. Ako se pravilno koristi, šminka zaista može da učini da izgledate kao da ste imali kvalitetan san. Sa pravim korektorom u osnovi možete da izbrišete umor oko očiju - kaže šminker Džejmi Grinberg, piše Huffpost.

Pročitajte još: VEČITI KLASIK: Ukoliko su vam dosadile farmerke, ovo je komad odeće za vas (FOTO)

Kako ističu šminkeri ključ je da se naglase crte lica bez teškog izgleda, zadržavajući svež osećaj na koži. Tako bi trebalo da biramo proizvode mekog sjaja, koji će dati blistavost licu, ali ne previše.

- Držim se dalje od korišćenja tamnih ajlajnera i senki na očima, i oslanjam se na sveže boje i dodatni sjaj kako bih nadoknadio izgled umorne kože i natečene oči. Tople boje poput breskve i zlatnih nijansi daju iluziju zdravlja - objašnjava šminker.

Takođe, predlaže da nanosite maskaru samo na gornje trepavice što će podići oči, čineći da izgledaju živahnije. Zatim nanesite rumenilo na jabučice obraza ili malo iznad. Ako ga dodate niže, to može da povuče lice ka dole.

Pročitajte još: Saveti profesionalnih šminkera: Ovo treba da dodate u puder i koža će zablistati, a sve nesavršenosti biće pokrivene

Ono u čemu greše mnogi je nanošenje korektora, većina misli da je bolje da se nanese što više, ali ipak ovo nije tačno. Nanesite malu količinu na unutrašnji i spoljašnji ugao oka i izblendajte.

Zapamtite da koliko god da ste umorni, manje bi moglo da bude više.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU