ČAJ od ova 3 sastojka ČINI ČUDA: Ojačaće imunitet, smiriće upale i vratiće vam potrebnu energiju (RECEPT)

Magazin Praksa

28. 08. 2022. 000000 08:40

Foto: Pixabay

romene godišnjih doba i velike oscilacije temperature vazduha uvek sa sobom nose pad imuniteta. Iako smo od početka jeseni daleko, nije rano da se ozbiljno pozabavimo svojim zdravljem. Lekovi iz prirode su uvek dobrodošli, a jedan od saveznika dobrog zdravlja je đumbir.

Ovaj moćan antioksidans poboljšava funkciju jetre i odličan je za detoksikaciju organizma. Brojne su blagodeti đumbira na zdravlje: poboljšava probavu, smanjuje nadutost i upalne procese u organizmu, uklanja toksine iz pluća zbog čega se posebno preporučuje (bivšim) pušačima i pravi je "buster" imuniteta. Đumbir može da se koristi kao začin, ali najčešće se od njega pravi čaj.

Pročitajte još: Čuva srce i ubrzava metabolizam: Evo zbog čega je dobro biti čašu JEČMENE VODE

Ako konzumirate čaj od ova tri sastojka uveče pre spavanja pomoći će da se telo očisti od toksina. U litar ključale vode dodati đumbir iseckan na komade (komad od oko 5 cm) i kuvati 5 minuta, pa dodati 1/2 kašičice kurkume u prahu i kuvati još nekoliko minuta. Ostavite da odstoji, procedite, začinite sokom od jednog limuna i medom po želji i pijuckajte tokom dana.

Ipak, morate biti oprezni sa konzumacijom đumbira. Aktivna jedinjenja koja pružaju zdravstvene prednosti mogu da izazovu iritaciju usta i grla kada se uzima previše đumbira. 

Foto: Pexels

Za šta je dobar čaj od đumbira?

poboljšava cirkulaciju

ublažava mučninu

smiruje kašalj

smanjuje upalne procese u organizmu

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU