· · Komentari: 0
DAR PRIRODE

Ako ste nervozni i ako vam lupa srce pijte čaj od OVE biljke

Matičnjak čisti krv i preporučuje se srčanim bolesnicima.

1626511226_ZeleniCaj.jpg
Foto: A. M.

Da pročistite krv, odagnate neraspoloženje i tugu i pomognete radu svih unutrašnjih organa - pijte čaj od matičnjaka. Ova biljka od davnina se koristi kao odličan prirodni lek koji jača i oživljava srce, eliminiše noćne strahove i depresiju.

Pročitajte još: Ručak koji leči i podmlađuje: Kiselo zelje ima minimum KALORIJA i maksimum ZDRAVLJA

Matičnjak je dobar za astmu

Aktivne supstance iz matičnjaka podstiču hormonalne aktivnosti, pa se zbog toga preporučuju kod problema sa štitnom žlezdom. Naučna istraživanja ukazuju da ekstrakt matičnjaka ima uticaj na imunoglobulin kod pacijenata obolelih od Gravesove bolesti.

U kombinaciji sa drugim biljkama, matičnjak se upotrebljava za lečenje astme, glavobolje, grčeva u stomaku i materici, oboljenja želuca, disajnih organa, hroničnog bronhitisa, migrene, nadutosti, premorenosti, povraćanja, proliva, umora, slabosti.

Matičnjak je dobar za srčane bolesnike

U kombinaciji sa valerijanom, kimom i majčinom dušicom, matičnjak se primenjuje kod srčanog grča angine pektoris.

Ipak, biljka matičnjak je najpoznatija kao prirodni lek protiv psihičkih problema i to depresije, anksioznosti, napetosti i drugih poremećaja izazvanih stresom. Posebno je dobar prirodni lek protiv strahova i straha od bolesti. Za lečenje psihičkih poremećaja može da se kombinuje sa drugim lekovitim biljkama koje imaju slično dejstvo kao što su valerijana, kamilica, lavanda.

Pročitajte još: Važi za najzdravije povrće na svetu: Evo kako se sprema

Najbolji efekat u lečenju postiže se ako se koristi sveža biljka, a njeno dejstvo će se najpre osetiti kod organa za varenje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.