Svi vole to da rade, a nikako ne bi trebalo: Evo zbog čega NIKAKO hranu ne treba držati u posudama od sladoleda

Jelena Blažić

03. 09. 2022. 000000 15:30

Foto: Profimedia

Plastične kutije od sladoleda često nam deluju vrlo praktično pa iz zato mnogi ne bacaju nakon što pojedu sav sadržaj. Lepo ih operu i kasnije ih iskoriste za držanje ostataka od ručka ili zamrzavanje hrane. Ipak, takva praksa uveliko ugrožava zdravlje ljudi.

Pročitajte još: Četiri stvari za koje vam može pomoći FEN ZA KOSU: Fantastični trikovi koji će vam olakšati posao

Prazne kutije od sladoleda mogu preneti hemikalije na namirnice koje stavite u njih. U to se ubrajaju hemikalije poput UV-stabilizatora, omekšivača ili supstanca koje se nalaze u plastici te se mogu preneti iz plastike na jelo, objašnjavaju stručnjaci.

Proizvođači osiguravaju bezbrižno korišćenje i konzumaciju sladoleda koji je u kutiji, ali kada se isprazni, kutija se mora baciti u smeće.

Kutije su posebno opasne ako se peru vrućom vodom ili zagrevaju u mikrotalasnoj peći. One su dizajnirane da se u njima drži sladoled i ništa drugo.

Pročitajte još: Prodajete kuću ili stan? Agenti za nekretnine upozoravaju na BOJE ZIDOVA koje će oterati kupce

Zato nemojte u njih stavljati hranu koja je drugačijeg sastava od sladoleda i koja može “nagristi” plastiku.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU