Nikako ne bacajte koru od krompira: Evo kako da napravite savršen kremasti pire (VIDEO)

Jelena Blažić

30. 08. 2022. 000000 14:00

Foto: unsplash.com

Pire krompir je idealan prilog uz pečeno meso i uvek ga rado spremamo. Što ga više mutimo pire postaje kremastiji i ukusniji. Međutim, postoji još jedan način kako da ovaj čuveni prilog spremite bolje, a tajnu je otkrio poznati kuvar Niko Rob iz Australije i podelio video na Tik Toku.

Pročitajte još: Sve vreme smo radili pogrešno: Evo kako se pravilno peru sudovi

Prvo dobro operite krompire i ogulite koru, koju ostavite sa strane pošto će vam trebati kasnije. Zatim isecite krompire na pola i kuvajte otprilike od 12 do 15 minuta. Skuvan krompir pasirajte pomoću mašine za mlevenje kako biste razbili sve gromuljice. Sledeći korak je da u smesu dodate maslac.

 

@nickoskitchen The BEST Mashed Potato 🥔 Recipe #minitutorials #livingtogether #recipe #cooking #foryoupage #fyp #fastfood #potato #mashedpotato #mashedpotatoes ♬ original sound - Nicko’s Kitchen

Nikova tajna krije se u kori krompira

Nikova tajna krije se u pripremi mleka. On takođe stavlja mleko u pire, ali prvo ga spremi na poseban način. U mleko stavi sačuvanu koru od krompira i kuva dva minuta na jakoj vatri. Posle kuvanja procedi mleko i tek onda sipa u smesu. Krompir pire spremljen na ovaj način biće vam sočniji i kremasitiji. Zato, ne bacajte koru!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU