Oljuštite PARADAJZ za sekund: Trik koji će vam olakšati pripremu jela

Jelena Blažić

31. 08. 2022. 000000 13:30

Foto: unsplash.com

Većina jela koja pripremate, podrazumevaju da u  njih dodate oljušteni paradajz, a sada je otkriven i jednostavan trik, koji će vam olakšati ove muke.

Pročitajte još: Restoran koji usred Berlina radi po principu SRPSKIH baka: Na mesto se čeka mesecima, a od hrane se ništa ne baca

Kako bi na najlakši način skinuli koru, potrevbno je da prvo skinete peteljku, a potom ga sa donje strane zasecite oštrim nožem u obliku manjeg krsta.

Foto: Unplash.com

U šerpu sa ključalom vodom ostavite ga tridesetak sekundi, a potom ga prebacite u sud sa hladnom vodom. Posle dva minuta, odvojte koru nožem ili prstima u jednom potezu, a zatim ga očistite na uobičajeni način.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU