Oglas
· · Komentari: 0
TURŠIJA

Ako vam je ostao ZELENI PARADAJZ u bašti, stavite ga u ZIMNICU! (RECEPT)

Jedna od najboljih zimnica je zeleni paradajz. Dekorativno na tanjiru, a neverovatno ukusno.

1631001063_tomatoes-3665441_1920.jpg
FOTO: Piksabej
Oglas

Zimnica za prave sladokusce, zeleni paradajz u tegli, ukus koji će obogatiti svaku trpezu.

Pročitajte još: PAPRIKE NA TRI NAČINA: Domaći RECEPTI za zimnicu - brzo i jednostavno!

Recept za zeleni paradajz u tegli

Sastojci:

  • 2,5 l vode
  • 1 čaša šećera
  • 1/2 čaše soli
  • 1 čaša sirćeta
  • oko 5 kg zelenog paradajza
  • po želji šargarepa
  • beli luk
  • biber u zrnu
  • lovorov list
  • 1 kesica vinobrana

Priprema: 

Paradajz oprati, osušiti i ostaviti 15-tak minuta na sobnoj temperaturi da se osuši. U šerpu sipati vodu, dodati so, šećer, pa kuvati dok se ne rastope, 3-5 minuta. Skloniti sa vatre, pa dodati sirće i vinobran.

Paradajz ređati u tegle, da što manje prostora ostane između (možete iseći paradajz na četvrtine), dodati lovorov list, beli luk, biber u zrnu. Pritisnuti plastičnom rešetkom ili iseći šargarepu na parčad, pa ukrstiti na vrhu. Preliti vrućim prelivom, dobro zatvoriti tegle, pa ih prekriti, da se postepeno hlade.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas