Nikad mekše LEPINJE IZ TIGANJA: Potrebna su vam ČETIRI SASTOJKA i dobićete savršene hlepčiće (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

01. 09. 2022. 000000 09:40

Foto: Jutjub/printskrin/Helly's Simple Recipe

Neki ih nazivaju lepinje, drugi somuni ili okrugli hlebovi. Kako god ih nazvali, mnogi ne mogu zamisliti mnoga jela, a posebno roštilj, bez njih. U različitim delovima sveta postoje varijacije i u pravljenju lepinja.

Donosimo vam jedan recept za pravljenje lepinja za koji je potrebno 4 sastojka, a možete ih spremiti u tiganju, umesto dugogo pečenja u rerni.

Sastojci:

  • 150 gr brašna
  • prstohvat soli
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 100 ml vode

Pročitajte još: Najbolji brzi kolač: napravite poslasticu sa jabukama i grizom po receptu iz bakine kuhinje (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

  1. Prokuvajte vodu u koju ste ubacili prstohvat soli. Vodu koja je provrela, dodajte u brašni, pa dobro promešajte. Dodajte i maslinovo ulje.
  2. Testo zamesite rukama, pa pokrijte krpom i ostavite da odstoji 20 minuta.
  3. Premestite testo na površinu posutu brašnom, pa podelite na 6 delova.
  4. Od svakog dela napravite lopticu, pa ostavite da odstoje pokrivene 15 minuta.
  5. Svaki komad razvijte oklagijom na krug prečnika od oko 10 cm.
  6. U nepodmazanom tiganju ih pecite dok ne porumene.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU