· · Komentari: 0
ukusno

Letnji slatkiš u kome ćete uživati: Spremite JAPANSKI KOLAČ (RECEPT)

Japanski kolač je savršena poslastica za sve koji vole slatko u umernim količinama

1659521846_profimedia-0535119416.jpg
Foto: Profimedia

Japanski kolač predstavlja zanimljivu kombinaciju biskvita i čiz kejk kolača, a s obzirom na to da se brzo sprema idealan je i za letnje temperature kada ne želimo da provodimo mnogo vremena pored rerne.

Kako se sprema japanski kolač?

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 180g šećera
  • 200g brašna
  • 1 kašika pomorandžine kore
  • 50 ml punomasnog mleka
  • 50 ml soka od pomorandže
  • 4 kašike meda
  • 6 kašika ulja

Pročitajte još: Koliko dugo PEČURKE mogu biti u frižideru, pre nego što se POKVARE: Posle nekog vremena postaju opasne po zdravlje

Postupak:

Umutite jaja sa šećerom. Činite to najvećom brzinom miksera, oko 5 minuta, dok ne dobijete svetlu smesu. Mikser prebacite na srednju brzinu, lagano dodajte brašno, zatim mleko i sok od pomorandže. Kada se sve lepo poveže dodajte pomorandžinu koru, med i, na kraju, ulje.

Smesu sipajte u četvrtasti pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite deset minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepni, zatim smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite oko 45 minuta.

Izvadite kolač iz pleha, ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa umotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider da tako prenoći. Sutradan servirajte.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.