HARMONIJA ukusa: Napravite sočni čizkejk sa borovnicom i NUTELOM (RECEPT/FOTO)

Kristina Malešević

06. 09. 2022. 000000 17:00

Foto: InstagramScreenShot/bez_praha_roga_jednoroga

Sveže borovnice još uvek možete pronaći na tezgama vaših pijaca, pa je ovo idealan kolač za period godine kada ukuse nutele treba da kombinujemo sa svežim borovnicama. 

Pročitajte još: Narodno verovanje otkriva koji je najsrećniji mesec za stupanje u brak: Dok bi ovaj trebalo da izbegavate u širokom luku

Sastojci:

  • 300 mililitara slatke pavlake 
  • 200 grama bele čokolade
  • 400 grama nutele
  • 60 grama mlevenih lešnika
  • 400 grama borovnica
  • 2 kašike šećera
  • kašika gustina
  • 500 grama mascarpone sira

Sastojci za podlogu:

  • 125 grama maslaca
  • 70 mililitara mleka
  • 200 grama plazme
  • 100 grama mlevenih lešnika

Priprema:

Otopite čokoladu u pavlaci i dobro ohladite. Kada se ohladi, umutite. Sa strane umutite mascarpone i 250 grama nutele. Sve to sastavite, to je osnovnu fil.

U činijici sjedinite 150 grama nutele i 60 grama lešnika.

Pročitajte još: Najbolje boje za prostor oko radnog stola prema FENG SHUI disciplini: ZELENA daje energiju, a evo šta znači CRNA

Borovnice posuti šećerom i gustinom na manjem plehu i peći u rerni dok ne vidite da se pojavljuju balončići. Onda izvadite, mai ugnječite viljuškom i ostavite da se ohladi. Za podlogu jednostavno sjedinite sve sastojke i utapkajte u kalup, po preporuci veličine 24 centimetra.

Osnovni fil podelite na 3 dela. Pa ide osnovni fil, borovnice, osnovni fil, nutela sa lešnicima i opet osnovni fil na kraju. Ostavite da se lepo stegne u frižideru pa poslužite.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU