Trik koji će oduševiti domaćice: Evo kako na brz i jednostavan način da omekšate meso

Jelena Blažić

09. 09. 2022. 000000 10:00

Foto: Pexels

Ukoliko ste kupili meso, koje je na oko izgledalo lepo, ali kada ste uzeli da ga spremate, učinilo vam se žilavo, poznati kuvari su tu da vam olakšaju muje.

Pročitajte još: Greška koju svi pravimo: Da li znate kako se pravilno seče hleb

Kuvajte meso sa voćem

Naime, pojedino voće, poput ananasa, jabuke, manga, kruške, mogli bi da vam budu od pomoći. Potrebno je da očistite voće i isečete na tanke krišle, a potom stavite meso da kuvate zajedno sa njima, odnosno prekrijte ga kriškama. 

Limun

Marinirajte meso u limunovom soku oko pola sata pre kuvanja

Marinada

Pripremite rendani luk i jabuke. Kada to uradite, sve pomešajte sa maslinovim uljem. Uvaljano meso u marinadu stavite u frižider preko noći, kako bi omekšalo i dobilo savršeni ukus.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU