Sjajan trik: Evo kako plavi paradajz ispohujete na savršen način (RECEPT/VIDEO)

Jelena Blažić

18. 09. 2022. 000000 08:40

Foto: Youtube printscreen/Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje ovoga jutra stiže nam recept za savršeno pohovani plavi paradajz.

Pročitajte još: Savršen RUČAK za celu porodicu: Rasturena MUSAKA sa piletinom, brzo i kremasto jelo kom niko nece odoleti (VIDEO/RECEPT)

Potrebno je:

1 plavi patlidžan
2 jaja
4 kašike brašna
4 kašike prezli
soli100 gr kačkavalja
peršunov list

Priprema:

Plavi patlidžan oguliti i iseći na tanje kriške...posoliti i ostaviti da odstoji 20-30 minuta, Ocediti vodu i isprati u hladnoj vodi. Ocediti. Svaki list rukom dobro utapkati u brašno, pa viljiškom provući kroz jaja da se malo ocedi . 

Rukom pritisnuti u prezle sa jedne i druge strane. Pržiti u dubokom ulju. Vaditi  na salvete i pritisnuti takodje salvetama i odozgo. 

Pročitajte još: Najukusnije TESTO: Od njega možete napraviti šta god želite, a može stajati u frižideru danima

Poredjati u pleh obloženim pek papirom i poredjati pohovani patlidjan i odozgo staviti male pločice  kačkavalja i staviti u rernu na 5 minuta samo da se kačkavalj istopi  na 220 stepeni C. Služiti kao prilog ili samostalno jelo.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU