Ručak gotov za pola sata: Neodoljivo belo meso u sosu od tikvica, idealno i za početnike u kuhinji (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

21. 09. 2022. 000000 11:40

Foto: Jutjub/printskrin/ Przepiski

Belo meso u sosu od tikvica idealan je spoj ukusa koji će obožavati svi ukućani. Ne treba vam mnogo vremena, a ni umeće u kuhinji. Uz malo uloženog truda i vremena dobićete hranljiv i ukusan obrok.

Sastojci:

  • 500 gr pilećeg filea
  • 1 crni luk
  • 1 tikvica
  • 2 šargarepe
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 200 ml bujona od povrća
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašičica slatke paprike
  • začin za piletinu
  • biber i so

Pročitajte još: Idealna ideja za doručak ili večeru: Hrskave kiflice po bakinom receptu

Priprema:

  1. Belo meso isecite na sitne kockice, pa posolite, pobiberite i dodajte malo začina za piletinu.
  2. Tako pripremljeno meso ispržite u tiganju dok ne porumeni.
  3. U drugom tiganju propržite crni luk isečen na kockice.
  4. Tikvicu i šargarepu izrendajte, pa dodajte u tiganj u kom se nalazi propržen crni luk. U isti tiganj dodajte bujon i poklopite. Kratko dinstajte, a potom dodajte kurkumu i slatku pavlaku. Sve dobro promešati.
  5. Dodajte meso u tiganj sa sosom, pa poklopljeno dinstajte još 15 minuta.
  6. U pavlaku za kuvanje najpre dodajte par kašika bujona iz jela, pa promešajte. Nakon toga sipajte celu smesu u tiganj.
  7. Ostaviti da se krčka još 15 minuta, dok se sos ne zgusne.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU