Prilikom pravljenja AJVARA svi prave ovu grešku

Jelena Blažić

23. 09. 2022. 000000 13:30

Foto: Pixabay

Kada pravite ajvar, najbolje je da koristite mlevene, barene paprike. Tako će vaš ajvar brže biti spreman, a imaćete ga i više. Ajvar će imati blaži ukus, biće ređi.

Pročitajte još: Sjajna ideja za ručak: Pohovane šnicle od mlevenog mesa kojima ne možete odoleti (RECEPT/VIDEO)

 

Ajvar od pečenih papirka je sa druge strane znatno komplikovaniji za pravljenje.

Donosimo vam jedan odličan recept za pravljenje ajvara.

Sastojci:

7 kg paprike

3 l vode

2 kašike sirćeta

½ ulja

250 g šećera

250 g soli

beli luk po ukusu

Priprema:

Očistite papriku od semenki, uklonite peteljke i isecite na komade. Vodu, sirće i so provri, pa dodati paprike i kuvati dok ne omekšaju. Paprike sameljite u mašini za mlevenje mesa, pa ih pržite na ulju dok sva tečnost ne ispari. Na kraju dodati iseckan beli luk i napuniti tegle.

A ako volite ajvar sa pečenom paprikom i patlidžanom, ovaj recept je dokazano dobar.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU