Oglas
· · Komentari: 1
TAJNE KUVARA

Evo koji TAJNI SASTOJAK treba da dodate u pileći paprikaš da bi dobio pravi ukus (RECEPT)

Jednostavan nedeljni ručak.

1636893231_shutterstock_1404118811.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Jedno od omiljenih srpskih jela je svakako pileći paprikaš. Ne zašteva spacijalne sastojke, brzo se pravi, a ukus je savršen. Zasitiće i najizbirljivije.

Pročitajte još: KAKO SE PRAVI SITNI SIR? Gotov za 30 minuta, a ne treba vam posebna oprema (RECEPT)

Recept za pileći paprikaš

Sastojci:

  • 2 veća bataka ili karabataka
  • 1 kg krompira
  • 1 dl ulja
  • 1 veća šargarepa
  • 1 dl soka paradajza
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 kašičica aleve paprika
  • 2 kašike brašna
  • mleveni biber
  • peršunov list
  • so

Na ulju propržite posoljene batake ili karabatake.

U šerpi u kojoj ćete kuvati paprikaš takođe na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan crni luk, pa kad se zacakli dodati na kolutove isečenu šargarenu, posolite po ukusu, sipajte pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.

Kada je sve upola kuvano dodajte sok od paradajza, očišćen i na kocke isečen krompir, iseckano gotovo meso. Obavezno sipajte i ulje u kom se pržila piletina, daće poseban šmek jelu. Sipajte pola litra vode i sve zajedno kuvajte dok ne bude gotovo.

Pred kraj napravite zapršku od malo ulja, brašna i aleve paprike i kuvajte još dvadesetak minuta uz povremeno mešanje.

Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas