Kako se spremaju tamne palačinke? Dodajte ovaj sastojak i "obojite" smesu

Kristina LJubisavljević

25. 09. 2022. 000000 15:30

Foto: Profimedia

U testo se dodaje kakao, a čaroliju ukusa ovoj poslastici daju orašasti plodovi dok listovi nane i bobičasto voće daju osvežavajuću aromu.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 125 g brašna
  • kakao
  • četvrtina kašike soli
  • 250 ml mleka
  • 50 g maslaca
  • kašika maslaca (za lim za pečenje)

Čokoladni krem

  • 200 g čokolade
  • 30 g šećera
  • 150 ml mleka
  • 50 ml pavlake
  • 30 g maslaca

Pročitajte još: Hrskav krompir sa jogurtom iz rerne: Recept za ukusan dodatak ručku

Priprema:

Pomešajte u posudi jaja s brašnom, kakaom i soli, pa dodajte mleko i umutite smesu. U loncu rastopite maslac, dodajte u smesu i nastavite da mutite dok ne nestanu grudvice.

U tiganj koji ste ugrejali na srednje jakoj vatri stavite kašiku maslaca, dodajte malo testa, dobro rasporedite i, kad počnu da izlaze mehurići, preokrenite da se ispeče I sa druge strane. Ponavljajte postupak dok ne ispečete svu smesu.

Krem:

Otopite čokoladu na laganoj vatri uz često mešanje. U malom loncu zagrejte mleko, pavlaku i šećer. U mjeko dodajte čokoladu i lagano mešajte, ostavite da prokuva nekoliko sekundi.

Sklonite sa vatre i dodajte maslac malo po malo uz stalno mešanje, sve dok ne dobijete homogeny krem. Palačinke filujte čokoladnom kremom, ukrasite naseckanim orašastim plodovima, dodajte listiće nane i malo malina.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU