Desert naših baka koji vraća u detinjstvo: Neodoljiva poslastica spremna u par koraka (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

27. 09. 2022. 000000 11:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam provereno dobri recept za neodoljivu poslasticu. Potrebno vam je nekoliko sastojaka i malo vremena da obradujete sve ukućane.


Potrebno je:

  • 5 jaja (sitnija ili 4 krupna)
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • džem po izboru

Priprema:

  1. Odvojiti belanca od žumanaca, pa umutiti sa šećerom, dodati prosejano brašno. Ubacati ulje, žumanca  i sve lepo izjednačiti.
  2.  Pleh od rerne obložiti pek papirom pa rasporediti testo. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Jednu polovinu biskvita premazati jednim džemom ( ja sam kajsiju). Drugu stranu drugim džemom (ja sam od šljiva).
  3. Polako saviti obe strane (jedna drugoj u sustret) i sastaviti na sredini. Uviti u hartiju i krpu i ostaviti sat u frižideru. Po želji odozgo može preliv čokolade ili šećer u prahu. Secite  na krugove i zasladite se.

Pročitajte još: Najukusniji ŠAMPINJONI prema receptu iz bakine kuhinje (RECEPT/VIDEO)


Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU