Jeftina poslastica, laka za pripremu: Čokoladna torta sa keksom i kikirikijem sa kojom nikada nema greške (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

02. 10. 2022. 000000 19:00

Foto: Jutjub/printskrin/ Przepiski

Bez obzira da li želite nešto da pripremite za svečanu trpezu ili da iznenadite voljene, čokoladna torta sa keksom je savršena ideja. Osim što se lako i brzo priprema, nisu vam potrebni skupi sastojci. Ova torta idealna je i za početnike u kuihinji.

Sastojci:

  • 150 g šećera
  • 250 g putera
  • 125 ml mleka
  • 200 g keksa
  • 400 g mleka u prahu
  • 80 g kikirikija
  • 4 kašike kakaoa

Pročitajte još: Kako se pravi SLATKO OD KRUŠAKA? Tradicionalni recept prema kome se kuvaju samo 20 minuta

Priprema:

  1. Puter rastopite u šerpi, a potom dodajte mleko, šećer i kakao. Sve zagrejte na nižoj temperaturi i paralelno mešajte dok se sastojci ne sjedine i ne rastope.
  2. Kada dobijete kompaktnu masu, sklonite šerpu sa ringle i ostavite 2 do 3 minuta da se malo ohladi.
  3. U smesu postepeno dodajte mleko u prahu i mešajte mikserom na srednjoj brzini. Mutite sve dok se ne oformi homogena masa.
  4. Potom dodajte izlomljeni keks i usitnjeni kikiriki.
  5. Kalup za torte obložite prozirnom folijom, a potom smesu sipajte i izravnajte.
  6. Ostavite u frižidferu da prenoći, pa sutradan izvadite iz kalupa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU