· · Komentari: 0

Kako se pravi SLATKO OD KRUŠAKA? Tradicionalni recept prema kome se kuvaju samo 20 minuta

Sezona je krušaka, pa iskoristite ovo voće i napravite domaće slatko po starinskom receptu

1664626930_pears-g76f277df4_1280.jpg
Foto: Pixabay

Da bi ste dobili uksuno slatko bitno je da obradite pažnju na odabir plodova. Važno je da kruške budu zrele, da ne budu previše mekane, ali opet ni zelene, da vam slatko ne bi bilo kiselo. Slatko od krušaka pravi se na veoma jednostavan način, ne zahteva dugu pripremu, a kuva se najviše 20 minuta. Pripremite ovaj tradicionalni slatkiš i obogatite svoju zimnicu.

Sastojci:

  • 1 kg krušaka
  • 500 g šećera
  • 1 limun
  • 2 kesice želatina

Pročitajte još: Recept za FRANCUSKU TOPLU ČOKOLADU: Dodajte dva sastojka od kojih će cela kuća prelepo da zamiriše

Priprema:

Kruške dobro operite, oljuštite i očistite od semenki, pa ih nasecite na tanke kriške. Stavite ih u šerpu, prelijte limunovim sokom i stavite na umerenu vatru. Želatin razmutite prema uputstvu na kesici. Kada kruške počnu da kuvaju dodajte želatin i promešajte. Ostavite da se krčkaju 5 minuta, potom dodajte šećer. Nemojte da mešate, samo dobro protresite šerpu da se kruške ne bi raspale. Kuvajte sve 15-20 minuta, pa izvadite kašičicu slatka na tacnu i proverite gustinu. Ukoliko vam odgovara sklonite šerpu sa ringle. Toplo slatko sipajte u sterilisane tegle, zatvorite poklopac i umotajte ih u ćebe. Ostavite tako da prenoće, a sutradan ih prebacite na tamno i hladno mesto.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.