Torta koju možete jesti bez griže savesti: Nema brašna i šećera, a pravi je užitak za sva čula (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

07. 10. 2022. 000000 19:00

Foto: Jutjub/printskrin/ Magda Cooks

Ako vas brine da ne dobijete koji kilogram viška, a pritom volite ukus čokolade, ovo je idealan recept za vas. Poseban ukus joj daju banane, a kako nema šećera i brašna možete uživati u svakom zalogaju bez griže savesti.

Sastojci:

  • 120 g ovsenih pahuljica
  • 250 ml toplog mleka
  • 2 jajeta
  • 2 banane
  • 4 kašike kakao praha
  • prstohvat soli
  • 1 kašika praška za pecivo

Za glazuru i dekoraciju:

  • 100 g čokolade
  • malo seckanih oraha
  • 50 ml mleka

Pročitajte još: Čokoladnija i ukusnija verzija ledenih kocki: Sa kakao filom koji se pravi lakše i brže (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

  1. U činiju ubacite ovsene pahuljice, pa ih prelijte toplim mlekom. Ostavite da odstoje tako 10 minuta.
  2. Za to vreme, umutite jaja, pa ubacite banane prethodno izgnječene viljuškom. Dodajte prstohvat soli. Potom mikserom umutite dok se sastojci ne sjedine pa dodajte kako prah i prašak za pecivo. Dobijenu smesu pomešajte sa ovsenim pahuljicama i sve dobro sjedinite.
  3. Smesu izlijte u pleh koji ste prethodno premazali uljem.
  4. Pospite seckane orahe, pa pecite na 180 stepeni oko 35 minuta.
  5. Za glazuru: čokoladu rastopite sa toplim mlekom, pa prelijte kolač-

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU