Spremite najsočniju piletinu: Trik je u papiru za pečenje

Kristina LJubisavljević

12. 10. 2022. 000000 14:00

Foto: Profimedia

Piletina ume da ispadne suva i da nam pokvari celokupan doživljaj. Zato vam donosimo trik za najsočniju piletinu. Sve što vam treba jeste parče papira za pečenje. Tako će se piletina pržiti u sopstvenom soku i biće sočna i mekana.

Sastojci:

  • 300 g piletine
  • so, biber, slatka paprika
  • 50 g kačkavalja
  • 2 čeri paradajza
  • maslac

Pročitajte još: Brzo, lako i jednostavno: Napravite slatki desert sa džemom

Priprema:

Sir isecite na tanke kriške, a a čeri na kolutove. Šniclu mesa malo izlupajte čekićem za meso da bude šira.Pposolite, pobiberite i stavite začinku papriku. Preko poređajte sir i kolutove paradajza na jednu stranu, pa preklopite drugom stranom. Papir za pečenje isecite na oblik kruga pa premažite puterom, i sipajte odozgo malo soli, bibera i paprike. Stavite meso na polovinu papira, pa preklopite drugom polovinom. Savijte krajeve da ne bi sadržaj iscureo. Pržite po 5 minuta sa obe strane. Uklonite potom papir i uživajte u najsočnijoj piletini.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU