Oglas
· · Komentari: 0
RECEPT

Idealno rešenje za današnji RUČAK: Napravite piletinu s kremastim sosom od sira i putera (RECEPT)

Ručak koji ćete obožavati

1642577917_piletina-1.jpg
Foto: Youtube printscreen
Oglas

Piletina ala florentine ukusno je jelo poreklom iz Italije koje kombinuje pečeno meso s kremastim sosom od putera, pavlake, sira i spanaća. Priprema se na različite načine, a moguće je pripremiti sve u samo jednom loncu...

Pročitajte još: Neverovatan ukus: Peruanske krofnice koje se nižu na prste (RECEPT)

Sastojci za 2 osobe:

2 pileća prsa
200 grama šampinjona
150 ml pavlake za kuvanje
100 grama spanaća
75 ml belog vina
50 grama parmezana
3 kašike putera
1 kašika brašna
2-3 češnja belog luka
2 kašike iseckanog svežeg peršuna
so i biber po želji

Priprema:

1. U širokom loncu zagrejte dve kašike putera. 2. Dobro pobiberite i posolite pileća prsa pa ih stavite u tiganj sa svake strane oko pet do sedam minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju, a meso se termički ne obradi do kraja. 3. Izvadite piletinu iz lonca i prekrijte je alufolijom. 4. Na preostaloj masnoći prepržite šampinjone usitnjene oko pet minuta dok ne omekšaju. Izvadite ih iz lonca.

Pročitajte još: Kako je nastao MAJONEZ? Omiljeni umak mnogih ima dugu tradiciju

5. Dodajte preostalu kašiku putera u lonac pa na njemu prodinstajte sitno iseckan beli luk oko 1 minut. 6. Dodajte brašno, sve dobro promešajte i kuvajte oko pola minuta. 7. Ulijte vino, promešajte pa kuvajte oko dva do tri minuta. 8. Ulijte u lonac pavlaku za kuhanje i sve zajedno kuvajte tri do četiri minuta. Umešajte parmezan i spanać pa kuvajte dok povrće ne povene. 9. Vratite u lonac piletinu i pečurke. Pomešajte sve zajedno sa svežim peršunom.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas