Topla čokolada spremljena po francuskom receptu: Ukus napitka će vas opčiniti (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

11. 10. 2022. 000000 19:00

Foto: Youtube/printscreen/French Cooking Academy

Kada dođu tmurni i kišni dani, ispijanje tople čokolade predstavlja pravi užitak. Za još lepši ukus najbolje je da pripremite toplu čokoladu po francuskom receptu. Sastojci poput vanile i cimeta će dati posebnu aromu, a posebno će se dopasti najmlađim ukućanima.

Sastojci:

  • 1/2 l mleka
  • 100 gr crne čokolade
  • jedan ili dva štapića cimeta
  • prstohvat šećera
  • prstohvat soli
  • nekoliko kapi ekstrakta vanile
  • 1 kašika kakoa

Pročitajte još: Napravite tri poslastice od jednog testa: Zasladite sredinu nedelje (FOTO/VIDEO)

Priprema:

  1. Mleko sipajte u šerpu, pa dodajte cimet. Kuvajte dok ne provri.
  2. Štapiće cimeta izvadite, pa dodajte kakao. Dobro mešajte kako ne bi ostale grudvice. Dodajte prstohvat pećera i soli, a potom i nekoliko kapi ekstrakta vanile. Sve pomešajte pa dodajte čokoladu.
  3. Kuvajte i paralelno mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU