Oglas
· · Komentari: 0
bakina kuhinja

Napravite tri poslastice od jednog testa: Zasladite sredinu nedelje (FOTO/VIDEO)

Ukoliko nemate ideju za novu poslasticu imamo savršeno rešenje

1665469686_20221010_151337.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Potrebno je:

  • 100 ml vode
  • 400 ml mleka
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 50 ml ulja
  • 2 žumanca
  • 1 celo jaje
  • 800 g brašna
  • so 
  • korica limuna

Nadev:

  • 100 g maka
  • 100 g oraha

Pročitajte još: Spoj zdravog i ukusnog: Faširane šnicle sa brokolijem - spremaju se brzo i lako, a mališani ih obožavaju (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

U lončiće izmrviti kvasac, dodati šećer i mlaku vodu i ostaviti da zapeni. Kad je kvasac nadošao sipati u vanglu, dodati mlako mleko, ulje, jaje, žumance, brašno i  korica limuna. Sve dobro izjednačiti i zamesiti glatko testo.

Pokriti i ostaviti da nadođe i odmori oko 30 minuta na sobnoj temperaturi. Nakon ovoga podeliti na tri dela. Premesiti malo i formirati tri lopte. Pokriti folijom, krpom i odmoriti 10 min.

Prvu najveću "loptu" razviti u obliku pravougaonika. Mak samleti, zasladiti i dodati malo vrućeg mleka. Sa orahom takođe. Donji deo testa premazati orahom do pola, a gornji makom.  Ostaviti malo maka i oraha za sledeće testo. Saviti testo u susret i sastaviti na sredini.

Pokriti da naraste, premazati žumancetom i peći na 180 stepeni 45 min. Pokriti da se ohladi. Isto tako i sa kiflicama.

+Pročitajte još: Torta koju možete jesti bez griže savesti: Nema brašna i šećera, a pravi je užitak za sva čula (RECEPT/VIDEO)

Drugo testo razviti okruglo i iseći na 8 trouglova i premazati ostatkom maka i oraha, može se i malo kombinovati i zaviti kuglice. Ređati u pleh

Treće testo razviti u pravougaonik i iseći na trake. Spojiti tri trake i ispleti peletenicu i ostaviti da nadođe, pa ih ispržiti kao krofne i posuti vanilom i prah šećerom.  Kad se ohladi zatvoriti u kesu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas