OMILJENA poslastica Ivane Mihić: Priprema se po originalnom RECEPTU njene majke - čuveni VERIN kolač (FOTO)

Isidora Čolaković

14. 10. 2022. 000000 09:20

Foto: Printscreen/Instagram - ivana_mihic_official, Printscreen/YouTube - Iz Profila Tv Grand

Ivana Mihić je poznata po tome što već godinama ima izvajano telo. Njen izgled svi hvale, a prema mišljenju mnogih ona je jedna od najlepših glumica sa ovih prostora.

Ona nikada nije imala problem sa viškom kilograma, a to je postigla zahvaljujući posebnom načinu ishrane kojeg se pridržava. Ona izbegava previše začinjenu i brzu hranu, a trudi se da što više jede povrće. 

Glumica se na svom Instagram profilu pohvalila poslasticom koja je njen porok. U pitanju je kolač od jabuka sa kriškama nektarina, koji priprema njena majka Vera Čukić. 

Pročitajte još: Težina se ne vraća: Opra Vinfri je pomoću ovog jelovnika smršala preko 20 kilograma

Mnogi njeni pratioci su bili zainteresovani za recept, pa je glumica odlučila da otkrije na koji način se kolač priprema.

Recept za Verin kolač: 

U prigodnu posudu sipati:
3 šoljice zejtina,
3 šoljice mleka,
3 šoljice šećera,
3 jaja,
7 šoljica brašna,
kašičicu sode bikarbone,
5 narendisanih jabuka.
Sve dobro izmešati i sipati u podmazan pleh srednje veličine.
3 veće nektarine iseći na kriške kao polumesec ( ili kajsije, ili šljive, ili višnje…) i poređati po smeši u plehu. Staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći 35-40 minuta na 180 stepeni. Kada se kolač ispeče i ohladi, posuti ga vanilin šećerom, iseći ga na kocke i u slast pojesti! Z posebno zadovoljstvo kolač može da se posluži i sa kuglom sladoleda od vanile, dok tanjir može da se ukrasi borovnicama. Prijatno!

 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU