Tri greške koje pravimo prilikom pripreme KAJGANE: Koliko dugo ostaju u tiganju nakon pripreme?

Kristina LJubisavljević

18. 10. 2022. 000000 07:00

Foto: Pixabay

Usled kombinacije proteina i masti, veoma su hranljiva, pa ćemo duže biti siti i moći da se fokusiramo na obavljanje aktivnosti iz prvog dela dana. Lako se spremaju, ali nekada neke stvari uradimo pogrešno, a da i ne znamo, pa doručak ne bude baš savršeno pripremljen.

Saveti za savršenu kajganu

Pripremate kajganu na jakoj vatri

Brzo će biti gotova, ali ne treba ih spremati na jakoj vatri. Nećete uštedeti na vremenu, tako da slobodno zagrijte tiganj na srednjoj vatri i onda tek dodajte jaja. Ovako će se najravnomernije ispržiti.

Pročitajte još: Trik da PIRINAČ ne postane lepljiv prilikom kuvanja: Većina pravi ovu grešku

Mutite jaja u tiganju

Ni ovom metodom nećete dobiti na vremenu. Zaboravite na razbijanje jaja direktno u tiganju. Uzmite malu činiju ili tanjir, umutite ih viljuškom i začinite, a onda nakon što se tiganj zagrejao dodajte.

Ostavljate ih predugo u tiganju nakon spremanja 

Kada ste jednom isključili ringlu, jaja nikako nemojte ostavljati još u tiganju. Ona brzo menjaju svoj oblik i dovoljna im je mala količina topline da se promene. Kako biste izbegli da budu suva i tvrda, izvadite ih odmah nakon pripreme iz tiganja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU