KISELKASTI mafini sa višnjama: Isprobajte poslasticu koja se sprema za 20 MINUTA (RECEPT)

Kristina Malešević

29. 10. 2022. 000000 15:30

Foto: Instagram/tonkarecirucak

Ukoliko preferirate slatko-kiselkaste ukuse u kolačima, mafini sa višnjom, jogurtom, mileramom ili sirom su naš predlog za vas..

Pročitajte još: LENJA PITA prema bakinom receptu: Napravite brz kolač za početak nedelje (FOTO/VIDEO)

Sastojci:

  • 210 grama glatkog brašna
  • 90 grama šećera
  • 1 kašika praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 veće jaje
  • 200 grama grčkog jogurta
  • 120 mililitara biljnog ulja
  • 120 mililitara mleka
  • malo ekstrakta vanilije
  • džem od višanja
  • 250 grama oceđenih višanja iz kompota

Priprema:

Dobro promešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi pomešajte jaje, jogurt, ulje, mleko i vaniliju. Tekuću smesu dodajte suvoj pa dobro promešajte mikserom na lagano dok ne dobijete homogenu smesu.

Pročitajte još: Ukusan i aromatičan način pripreme zimnice: Začinite KISELE KASTRAVČIĆE najboljom kombinacijom biljaka

Na kraju špatulom umešajte višnje. U kalupe za mafine rasporedite manji deo smese. U sredinu svakog dodajte po kašičicu džema. Prekrijte ostatkom smese, dok kalupi ne budu prekriveni do oko 3/4. Pecite u unapred zagrejanoj pećnici na 190 stepeni oko 20 minuta.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU