· · Komentari: 0

Jeftina poslastica, laka za pripremu: Čokoladna torta sa keksom i kikirikijem sa kojom nikada nema greške (RECEPT/VIDEO)

Recept idealan za svaku priliku

1664706183_torakeks.png
Foto: Jutjub/printskrin/ Przepiski

Bez obzira da li želite nešto da pripremite za svečanu trpezu ili da iznenadite voljene, čokoladna torta sa keksom je savršena ideja. Osim što se lako i brzo priprema, nisu vam potrebni skupi sastojci. Ova torta idealna je i za početnike u kuihinji.

Sastojci:

  • 150 g šećera
  • 250 g putera
  • 125 ml mleka
  • 200 g keksa
  • 400 g mleka u prahu
  • 80 g kikirikija
  • 4 kašike kakaoa

Pročitajte još: Kako se pravi SLATKO OD KRUŠAKA? Tradicionalni recept prema kome se kuvaju samo 20 minuta

Priprema:

  1. Puter rastopite u šerpi, a potom dodajte mleko, šećer i kakao. Sve zagrejte na nižoj temperaturi i paralelno mešajte dok se sastojci ne sjedine i ne rastope.
  2. Kada dobijete kompaktnu masu, sklonite šerpu sa ringle i ostavite 2 do 3 minuta da se malo ohladi.
  3. U smesu postepeno dodajte mleko u prahu i mešajte mikserom na srednjoj brzini. Mutite sve dok se ne oformi homogena masa.
  4. Potom dodajte izlomljeni keks i usitnjeni kikiriki.
  5. Kalup za torte obložite prozirnom folijom, a potom smesu sipajte i izravnajte.
  6. Ostavite u frižidferu da prenoći, pa sutradan izvadite iz kalupa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.