Pogrešno smo jeli čokoladu: Na ovaj način možemo da osetimo njen pun ukus

Kristina LJubisavljević

21. 10. 2022. 000000 19:00

Foto: Pixabay

Savetuje se da komadić čokolade ostavite da se otopi u ustima kako bi se ukus mogao razviti.

Mišljenje naučnice Natali Alibrandi, koja istražuje hranu, je da ljudi često greše dok jedu poslastice na bazi kakaa. Ona je otkrila da je pogrešno čokoladu jesti uveče, kao i da je ne treba preterivati sa njenim unosom.

Pročitajte još: "Ne želim da izgledam ružno dok rađam dete": Influenserka se šminkala pred porođaj, a mnogi su OSUDILI NJEN POTEZ (VIDEO)

Takođe, čokoladu ne treba držati u frižideru zbog previsoke vlage, ali i drugih mirisa koji mogu uticati na njen ukus.

Ako se čokolada prebrzo otopi ili ima mrvičastu strukturu, to je znak lošeg skadištenja.

"Čokolada je složena poslastica s mnogo slojeva koje treba istražiti. Čokoladu treba konzumirati ujutru, jer je sveže nepce takođe ključno" izjavila je Natali Alibrandi, piše Daily Star.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU