LJubimac i čist i mirisan dom su KOMPATIBILNI! Evo kako da to postignete

Kristina Malešević

24. 10. 2022. 000000 19:00

Foto: Pixabay

Koliko dugo ste sanjali da imate štene za sebe ili dete, ali ste napustili ovu ideju, plašeći se da će on naneti nepopravljivu štetu vašem domu?  Dovoljno je samo nekoliko mera predostrožnosti da vaš dom bude čist kako ne biste propustili beskrajnu ljubav koju vam samo ljubimac može pružiti!

Pročitajte još: Zanimljive činjenice o psima koje zna mali broj ljudi: Ovo je najređa vrsta

Učenje vaših životinja od malih nogu je od suštinskog značaja za održavanje integriteta vašeg doma. Ako ne želite da životinja legne na kauč, priđe određenom komadu nameštaja ili uđe u „zabranjenu“ prostoriju, potrebno je da obučite štence čim uđu u vaš dom. Oštro i čvrsto „ne“ blago povišenim tonom dovoljno je da vašem ljubimcu date do znanja da ne odobravamo njegovo ponašanje.

Higijena i loši mirisi

Da biste izbegli neprijatne mirise u svom domu, ne samo da morate da obavljate rutinsko čišćenje, već i da posvetite izuzetnu pažnju higijeni vašeg ljubimca. Što se tiče mačaka, ovo pitanje je mnogo lakše rešiti, jer se mačke peru i vrlo često ne izlaze iz kuće.

Pročitajte još: Istraživanja dala odgovor: Koje su najdugovečnije rase pasa, a koje žive najkraće?

Jedini problem može biti kutija za mačke; preporučljivo je staviti u kupatilo i koristiti punilo koje sprečava širenje neprijatnih mirisa. Za pse se preporučuje česta negovanje korišćenjem specijalnog suvog šampona za pse i, što je najvažnije, temeljno pranje šapa nakon povratka iz šetnje.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU